Υλικά (για 4-6 άτομα):
- ½ κούπα σουσάμι
- 1 ½ κούπα αλεύρι αμυγδάλου (θρυμματισμένα αμύγδαλα)
- ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
- ¼ κ.γ. αλάτι
- 1/3 φλιτζάνι μέλι ή στέβια
- 1/3 φλιτζάνι ταχίνι
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 και απλώνετε 2 φύλλα λαδόκολλας σε 2 ταψιά ψησίματος.
- Ρίχνετε το σουσάμι σε ένα μπολ.
- Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι αμυγδάλου με τη σόδα και το αλάτι.
- Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μέλι με το ταχίνι και το εκχύλισμα βανίλιας.
- Αναμιγνύετε το μείγμα από ταχίνι με το μείγμα από το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Με ένα κουταλάκι του γλυκού πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα ρολάρετε στο μπολ με το σουσάμι.
- Τα τοποθετείτε στο ταψί με τη λαδόκολλα έτσι ώστε να έχουν 2 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
- Ψήνετε τα μπισκότα για περίπου 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.