Υλικά (για 4-6 άτομα):

 

  • ½ κούπα σουσάμι
  • 1 ½ κούπα αλεύρι αμυγδάλου (θρυμματισμένα αμύγδαλα)
  • ½ κ.γ. μαγειρική σόδα
  • ¼ κ.γ. αλάτι
  • 1/3 φλιτζάνι μέλι ή στέβια
  • 1/3 φλιτζάνι ταχίνι
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

 

 

Εκτέλεση:

 

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 και απλώνετε 2 φύλλα λαδόκολλας σε 2 ταψιά ψησίματος.
  2. Ρίχνετε το σουσάμι σε ένα μπολ.
  • Σε ξεχωριστό μπολ ανακατεύετε το αλεύρι αμυγδάλου με τη σόδα και το αλάτι.
  1. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε το μέλι με το ταχίνι και το εκχύλισμα βανίλιας.
  2. Αναμιγνύετε το μείγμα από ταχίνι με το μείγμα από το αλεύρι αμυγδάλου και ανακατεύετε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  3. Με ένα κουταλάκι του γλυκού πλάθετε τη ζύμη σε μπαλάκια και τα ρολάρετε στο μπολ με το σουσάμι.
  • Τα τοποθετείτε στο ταψί με τη λαδόκολλα έτσι ώστε να έχουν 2 εκ. απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνετε τα μπισκότα για περίπου 8 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.