Υλικά:

  • 2 κουταλιές του γλυκού σόδα μαγειρικής
  • 11/2 κουταλιά του γλυκού baking powder
  • 3 κουταλιές του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
  • ξύσμα ενός πορτοκαλιού
  • 2 κιλά αλεύρι μαλακό
  • 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
  • 21/4 ποτήρι λάδι
  • Σουσάμι καβουρδισμένο
  • 500γρ. ζάχαρη
  • 11/4 κούπα κονιάκ
  • 1/2 κούπα ούζο
  • 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού

 

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στη συνέχεια λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψί ή τοποθετείτε λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
  2. Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλα και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας.
  3. Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και πλάθετε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλετε.
  4. Τοποθετείτε στο ταψί και πασπαλίζετε με σουσάμι από πάνω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.

 

Καλή Επιτυχία!