Υλικά:
- 2 κουταλιές του γλυκού σόδα μαγειρικής
- 11/2 κουταλιά του γλυκού baking powder
- 3 κουταλιές του γλυκού κανέλα
- 1 κουταλιά του γλυκού τριμμένο γαρύφαλλο
- ξύσμα ενός πορτοκαλιού
- 2 κιλά αλεύρι μαλακό
- 1/2 κουταλιά του γλυκού αλάτι
- 21/4 ποτήρι λάδι
- Σουσάμι καβουρδισμένο
- 500γρ. ζάχαρη
- 11/4 κούπα κονιάκ
- 1/2 κούπα ούζο
- 1 ποτήρι χυμό πορτοκαλιού
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνετε το φούρνο στους 200οC. Στη συνέχεια λαδώνετε ένα τετράγωνο ταψί ή τοποθετείτε λαδόκολλα σε όλη την επιφάνεια του ταψιού.
- Σε ένα άλλο σκεύος κοσκινίζετε το αλεύρι. Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το αλεύρι με την κανέλα και τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής μας.
- Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μέχρι να γίνει η ζύμη μας λεία και πλάθετε τα κουλουράκια σε ότι σχήμα θέλετε.
- Τοποθετείτε στο ταψί και πασπαλίζετε με σουσάμι από πάνω. Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Καλή Επιτυχία!